Vedd a kezedbe az emlékezetes pillanatokat! Bármikor!

kézszobor

Készíts egyedi emléktárgyat, amely megőrzi a pillanat varázsát!

Gondoltál már arra, hogy milyen jó lenne megőrizni egy pillanatot az örökkévalóságnak? Amikor megfogtad a kisbabád, a szerelmed, vagy idősödő szüleid, nagyszüleid kezét?

Rabul ejteni az időt

Az elillanó pillanatainkból egy egész élet hosszú folyama rajzolódik ki az évtizedek alatt, és amióta világ a világ, az emberek mindig is megpróbálták valamiképpen megőrizni a számukra jelentőségteljes események emlékét tárgyiasított formában. Ehhez segítségül hívták a kreativitásukat, és az aktuális kor technikai vívmányait egyaránt.

A barlangrajzoktól, a festményeken és szobrokon át, az első camera obscura-val készített fényképeken keresztül, filmszalagokig, sok minden őrzi mind a mai napig a letűnt korok emlékét, és maradt meg az utókor számára.

Mire kellenek a tárgyiasult emlékek?

Elsősorban arra, hogy segítségükkel felidézzük a lassanként a múlt homályába vesző élményeket. Persze mondhatjuk, hogy ami igazán lényeges momentuma volt az életünknek, arra az utolsó percig emlékezni fogunk, ám ez korántsem így van. Az emberi agy kapacitása, jelen tudásunk és tapasztalatunk szerint véges, és egy idő után bizony szelektálja az egyes emlékeinket. Az elkészült feljegyzések, fotók, és emléktárgyak azonban segítenek a memóriánk hozzáférhető szektorában tartani a számunkra fontos emlékeinket.

Másrészt azért is szeretjük megörökíteni az emlékeinket, mert később azoknak a szeretteinknek, barátainknak is meg tudjuk mutatni azokat, akik nem voltak ott személyesen az adott pillanatban. Ezeknek az emléktárgyaknak a segítségével azonban ők is bepillantást nyerhetnek a számunkra oly fontos eseményekbe.

Dokumentálás bármikor – Köszönet a kütyüknek

Ma már mindannyiunk zsebében ott lapul minimum egy sok megapixeles kamerával felszerelt okostelefon, amellyel már olyan csodás fotókat és videókat készíthetsz, amilyeneket néhány évtizede még egy profi fényképezőgéppel, vagy kamerával sem tudtál volna.

Ez a kompakt, emlékgyártásra alkalmas technológia, tehát már bárki számára elérhető. Nem is olyan rég még kuriózum lehetetett egy-egy fotó, és nagyon meggondoltuk, mire kattintjuk el a tekercsen lévő 24 vagy 36 képkockát, ma már számolatlanul kattintjuk a digitális fotókat a telefonjainkkal – amik aztán a legtöbb esetben csak kallódnak valahol egy digitális felhőben, vagy az SD kártyáinkon.

Ritka, ha előhívatunk belőle papírképet, és szinte kényszeríteni kell magunkat, hogy a szokásos évi egy fotókönyv elkészítéséhez leüljünk, és órákon át válogassuk a több ezer kép közül azokat, amelyek végül bekerülnek majd az emlékkönyvbe.

A rögzítéssel elvész a varázs

Az is vitathatatlan, hogy ha azzal vagyunk elfoglalva az élményeink megélése közben, hogy éppen mi magunk, vagy valaki más rögzíti azokat, maga a pillanat nem lesz ugyanolyan. Hacsak nem vagy végtelenül exhibicionista, vagy nem rendelkezel óriási tapasztalattal és rutinnal, hogy úgy tudj viselkedni a kamerák előtt, mint egyébként – nem fogod tudni ugyanúgy átélni a pillanatot, mintha nem lenne semmilyen zavaró tényező.

Ha objektívet látsz, biztosan te is megfigyelted, hogy ha picit is, de másképp viselkedsz, és igyekszel ügyelni a tested minden porcikájára annak érdekében, hogy a lehető legelőnyösebb felvételek születhessenek rólad. Tehát maga a pillanat az, ami nem lesz ugyanolyan felhőtlen, mint lehetne.

Éld meg igazán a leendő emlékeid!

A Hands on Hands elhozta a megoldást arra, hogy a kedves pillanatok egyszerre lehessenek önfeledt élmények, és váljanak ugyanakkor örök emlékké.

Ha egy picit is szeretsz barkácsolni, és előszeretettel próbálsz ki új dolgokat, mindenképpen ajánljuk, hogy egyszer vegyél egy ilyen szoborkészítő készletet!

A kézszobor készítő szettek lehetőséget teremtenek a közös élményszerzésre, amelynek eredménye egy kézzel fogható tárgy, amely pontos, életnagyságú 3D-s lenyomata az éppen abban a pillanatban összekapaszkodó kezeknek.

Készíts kézszobrot egyszerűen!

A Hand on Hands kézszobor készletében minden benne van, ami egy jó hangulatú, és emlékezetes programhoz kell, ráadásul roppant egyszerű használni. Ne aggódj, az egyszerűsége nem megy az elkészült szobor minőségének rovására!

Ami még fontos lehet, ha kisgyermekkel együtt szeretnéd használni, hogy semmi olyan összetevőt nem tartalmaz, amely ártalmas lenne az egészségre. Megenni persze nem szabad, de a bőrön keresztül semmi olyan nem fog a szervezetedbe kerülni, aminek nem szabadna.

Kéz a kézben – Így csináld!

A felhasználási útmutatóban foglaltak szerint, keverd el a megfelelő mennyiségű vízzel az öntőforma alapanyagául szolgáló alginát port!

Kézmosás és krémezés után, fogjátok meg egymás kezét azzal, akivel közösen el szeretnéd készíteni a kézszobrot, és süllyesszétek bele az edénybe! Várjatok a megfelelő ideig, majd vegyétek ki a kezeteket! A kézfejek által kiszorított massza helyén ott lesz a pontos negatívja a leendő szobornak. Ezzel el is készült maga az öntőforma, amely majd a szobor alakját adja.

Ne aggódj, ez az anyag olyan szuper, hogy nem fog a bőrötökre ragadni, és semmilyen negatív hatást nem gyakorol rá. Amikor elkészül a minta, a kezeteket picit megmozgatva, egyszerűen ki tudjátok emelni belőle, anélkül, hogy az megsérülne.

Arra az egyre kell vigyázni, hogy a ruhátokra ne kerüljön, de ha mégis megtörténik, onnan is el tudod távolítani. Egy kevés víz és szódabikarbóna elegyéből készült oldattal megdörzsölve, már el is felejtheted a foltokat. Persze ezután azonnal ki is kell mosni, még frissében, így biztosan nem marad nyoma a balesetnek. De a legjobb, és legbiztosabb, ha olyan ruhában vágtok bele a kalandba, amiért már nem kár, és akkor biztos, hogy semmi nem fogja beárnyékolni a szoborkészítést.

Ezek után jöhet maga a szobor elkészítése. A csomagban lévő gipszet keverd simára a vízzel, és öntsd az elkészített formába! A gipsz kötési ideje elteltével kiboríthatod az alkotásod a kis vödörből, és elkezdheted lefejteni a szoborról az öntőformát. Dolgozz óvatosan! Az apró maradványokat távolítsd el a szoborról és már gyönyörködhetsz is a frissen elkészült kézszoborban. Tedd ki a nappalidba, vagy ajándékozd annak, akinek szeretnéd!

Próbáljátok ki ti is, és gyűjtsetek közös élményeket a szoborkészítés során is. A kézszobor készítő készletet  Duo és Family kiszerelésben is választhatod, attól függően, hogy hányan szeretnétek megörökíteni az egymásba kulcsolódó kezeiteket!

Akár a kézszobor készítő készlet, akár az elkészült szobor csodás, és szívmelengető ajándék lehet a szerelmednek, a szüleidnek, nagyszüleidnek, de a gyerekekkel is szuper közös program. Őrizzétek meg szeretteitek érintésének emlékét egy ilyen fantasztikus és egyedi kézszoborral!

Kövess minket Facebookon és Instagramon is, és csodálkozz rá a szebbnél szebb szobrokra, és persze értesülj elsők között az új blogcikkeinkről! Ha tetszett a cikk, ne tartsd meg magadnak, oszd meg másokkal is!

Hands on Hands

Hands on Hands

Kézszobor egy örök emlék és szuper program egyben!

Kövess minket FaceBook-on!

További bejegyzések

Shopping Cart